Outdoormbo.nl

Welkom bij Outdoormbo.nl


In september 2017 is het ID College, na een fusie met ROC Leiden omgedoopt tot het mboRijnland. Ook voor het profiel Outdoorleisure was het tijd voor een nieuwe naam. Om in het kader van de buitensport en de nieuwe naam van de school te blijven hebben we gekozen om vanaf schooljaar 2016-2017 de naam te wijzigen naar Outdoormbo.nl

 

Vanaf schooljaar 2016-2017 bestaat het buitensport team van Outdoormbo uit Marcel Berger, Dennis Arens en Niels van Baar. Met z'n drieën streven we naar een weloverwogen en goed gestructureerde buitensport opleiding. 

Bedrijven uit het werkveld waarmee we lang lopende samenwerkingen hebben zorgen ervoor dat we een stabiele hoge kwaliteit onderwijs aan kunnen bieden.

Ook hebben we een intensieve samenwerking met diverse nationale en internationale bonden waaronder: Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging (NKBV), Nederlandse Raftbond (NRB), The international Rafting federation (IRF), International Adventure Park Association (IAPA)Filosofie 

Text.

Historie

Tien jaar geleden zijn Fridtjof van der Velden en Marcel Berger in opdracht van het ID College gestart met de uitstroom Outdoorleisure. Met beide verschillende specialiteiten en een gezamenlijke visie hebben zij een groot aantal studenten begeleid in het behalen van een sport & bewegen diploma met de nadruk op Buitensport en Leisure. Één van de belangrijkste uitgangspunten was destijds onderwijs aanbieden waar binnen het werkveld behoefte aan is. Dit is nog steeds 1 van de belangrijkste peilers binnen de opleiding Outdoormbo.