Keuzedeel Buitensport

DSC_0579.JPG

Het keuzedeel Buitensport bestaat uit 3 onderdelen:

Water

ATB

Klimmen

Deze onderdelen en de bijbehorende stage van 160 uur vormen de basis voor het profiel Outdoormbo.

De stage loop je bij een buitensportbedrijf in de Ardennen of in overleg in Nederland. Je kunt deze stage alleen lopen bij een stagebedrijf waar wij mee samenwerken.

 

Klik hier voor de lijst met bedrijven.
 
Water

Gedurende de keuzedeel lessen water zal je kennis maken met de diverse aspecten van het kanoën en kajakken.  De diverse basistechnieken eigenvaardigheid en lesgeven zullen uitgebreid worden behandeld.

Na het volgen van deze lessen ben je in staat om een begininstructie voor het kanoën te geven en weet je welke veiligheidsaspecten van groot belang zijn als je met een groep het water opgaat. Ook kun je jezelf in veiligheid brengen en weet je het verschil tussen een kano en een kayak uit te leggen. 

Benodigdheden tijdens de lessen:

  • Oude kleding die nat mag worden of een wetsuit​

  • (sport) schoenen of waterschoentjes, slippers zijn niet toegestaan

  • Douchespullen

 
ATB - all terrain bike

Tijdens de lessen ATB maak je kennis met de diverse onderdelen van de fiets, het begeleiden van een tocht, materiaalkunde, basisreparaties en ook je eigenvaardigheid zal tijdens dit vak uitgebreid aan bod komen. Gedurende je stage zal je met enige regelmaat met het "atb'en" aan de slag gaan en uiteraard ook het benodigde fietsonderhoud moeten doen.

Les 1: Kennismaken met de diverse onderdelen van de fiets, eigenvaardigheid off-road en lesgeven

Les 2: Fietsonderhoud, stuurtechnieken, begeleiden groepen en instructies

Les 3: Eigenvaardigheid technische skills

Les 4: Tocht fietsen off road

Het ATB gedeelte wordt afgesloten met de ATB 2-daagse.

Dit onderdeel binnen het keuzevak is de voorbereiding voor de NMI (National Mountainbike Instructor) opleiding. Deze wordt in het tweede gedeelte van het jaar gegeven door Bikesports Academy. www.bikesportsacademy.nl 

 
Klimmen

Tijdens de module Indoor Toprope leer je de basistechnieken van het Indoor Sportklimmen. Na afloop van de cursus en het examen ben je in staat om veilig en zelfstandig Toprope te klimmen. Je bent op de hoogte van potentiële gevaren en kan deze herkennen en vermijden. Verder ga je aan de slag met diverse klimmaterialen.

Je ontvangt na de eindtoets het Klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope van de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV).

 

Naast de eigenvaardigheid ga je aan de slag als basisinstructeur. Je leert hoe je een klimactiviteit kunt organiseren, instrueren en begeleiden.

www.nkbv.nl 
 
Stagebedrijven keuzedeel Buitensport
PBO Sport & events
Huski Reizen
C&P Buitensport
Ayers Rock
Outdoorcamping Barvaux
Outdoorvalley
Markant Outdoor